WASA YACHTS

Wasa Yachts är ett båtvarv med fullservice som utför reparationer, riggarbeten och ombyggnader. Varvet anlitas också av försäkringsbolagen för att ta hand om försäkringsskador av olika slag. Här finns också goda möjligheter till både vinterförvaring och sommarplatser.

Wasa Yachts ligger mycket väl beläget i Södertälje, alldeles vid inloppet till Södertälje Kanal. Det är lätt att ta sig hit både med bil, knappt en timme från Stockholm och med tåg (Östertälje Station). Det är också enkelt att angöra varvet med båt, både från Saltsjön och från Mälaren. Distansen från Stockholm genom Mälaren är endast 25 M.

Wasa Yachts har byggt drygt 500 segelbåtar sedan mitten av 1970-talet, och alla utom tre seglar fortfarande. Begagnade Wasa båtar är både eftersökta och lättsålda och har oftast ett högt andrahandsvärde.

Konstruktören Leif Ängemark har ritat vackra, välseglande och lätthanterliga båtar som är framgångsrika både i kappsegling och i familjesegling. Båtarna byggs i traditionellt svenskt hantverk med höga kvalitetskrav. Alla båtar är CE-märkta och klassade för Ocean segling Kategori A, vilket gör att båtarna klarar mycket högt ställda krav på säkerhet, manöverbarhet, fart och bekvämlighet.

Wasa båtarna produceras nu i Kina och all produktion går för närvarande till den Kinesiska marknaden.

Wasa Yachts är medlemmar i Sweboat – Branch Organisationen för seriösa företag i båtbranchen.

Så här skriver Sweboat på sin hemsida:

”Ett tryggt båtägande

Som båtägare vill du känna trygghet när du är på sjön. På samma sätt vill du givetvis känna trygghet när det gäller köp eller service av båten, motorn och utrustningen.

Vi har ett bra råd att ge dig: Vänd dig alltid till ett av Sweboats medlemsföretag! Våra medlemmar finns över hela landet och driver sina verksamheter året runt med Kunskap, Kvalitet, Köptrygghet som ledord. Sweboat har över 400 företag inom marinbranschen som medlemmar.
De bästa och mest pålitliga företagen i branschen har valt att ansluta sig. Det grundläggande kravet för att få bli medlem i Sweboat är seriositet. Det betyder bland annat att man följer konsumentlagarna, säljer CE-märkta och, om begagnade, varudeklarerade båtar, har en ansvarsförsäkring och miljöpolicy samt följer ARNs rekommendationer vid en eventuell tvist.

Allt för att du ska ha ett tryggt båtägande!”

www.sweboat.se