Motorbyte / Repowering

Motorer slits ut och måste dessvärre bytas. Det ofta inte antalet gångtimmar som är orsaken till att motorn tar slut utan helt enkelt åldern. Dagens motorer har genom sin moderna konstruktion en lägre vikt, är tystare, ger mindre vibrationer och är bättre för miljön.

Wasa Yachts har lång erfarenhet att byta motorer i båtar. Vi har även gjort ett flertal monteringar av nya motorer i äldre renoverade träbåtar. Ett motorbyte innebär förutom själva motorinstallationen ofta en del mindre plast- och snickeriarbeten. Vi klarar av hela jobbet.

Vi är auktoriserad YANMAR återförsäljare och servicepartner, men vi kan även installera Volvo Penta och Mercruiser. Vi installerar även utombordare och är auktoriserad Suzuki återförsäljare, se mer på utombordare sidan.

Ett motorbyte kostar från 60.000 kronor beroende på motorstorlek och vilka anpassningar som måste göras.

Vi tar Din gamla motor i inbyte.

Yanmar

Lägre vikt, kompaktare format, mer effekt

Gemensamt för alla Yanmars motorer har alltid varit den låga vikten i kombination med de små inbyggnadsmåtten och höga effekten. Med de förutsättningarna blev Yanmar snabbt en populär motor hos båtbyggarna. De båtbyggare som idag använder Yanmar är t.ex. Anytec,Arronet, RIB Unlimited, Powerboat 27, Roslagsbåtar, Segmo, Westfjord, Westline, Sandö, Vector Marine. Yanmar används även hos kustbevakningen och sjöräddningen. Även våra välkända svenska segelbåtstillverkare som Arcona ,Hallberg-Rassy ,Malö och Najad använder Yanmar.

Yanmar lämnar 2:års Fabriksgaranti på alla sina motorer med godkänd installation.
Vissa motorer är det 3:års Fabriksgaranti på.

Ni hittar mer information om Yanmars motorer på www.yanmar.eu

Vi är auktoriserade Yanmar och Suzuki ÅF

Offertförfrågan motorbyte

0 + 1 = ?